•  تلفن ثابت : 

  •   071-32344147

  •  Info@Fara-group.ir

  •   0917-115-9489

مزایا و معایب تکنولوژی اُلِد (OLED)

مزایا و معایب تکنولوژی اُلِد (OLED)

عواملی را که باعث شده است تکنولوژی اُلد در مرکز توجه بسیاری از شرکت های بزرگ و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی قرار گیرد، می توان به صورت زیر دسته بندی نمود.

تعمیرات تلویزیون شیراز

 

1)     ساختار نازک (thin structure) و انعطاف پذیر (Flexible):

با بهره گیری از این ویژگی صفحات نمایشگری را می توان ساخت که بسیار انعطاف پذیر بوده و قابل نصب بر روی سطوح گوناگون باشند. در سال های اخیر به کمک این ویژگی نمایشگرهایی تاشو (Roll up)، با استفاده از لایه های پلاستیک، ساخته شده اند.

در واقع لایه های پلاستیکی که در این نمایشگر بکار می روند بسیار نازک تر، کم وزن تر و قابل انعطاف تر از لایه های کریستالی (Crystalline layers) در نمایشگر های کریستال مایع و دیود های نورزا هستند.

2)     خود روشنایی (Self-Luminous):

این نوع نمایشگر ها، همانطور که قبلا نیز بیان شد، از خود نور تولید می کند و نیازمند نور پس زمینه (back light) برای تولید تصویر نمی باشند. این نکته یکی از عوامل مهم کیفیت بالای تصویر در این نمایشگر هاست.

3)     سرعت پاسخ دهی:

دیود های نورزای آلی و نمایشگر های مبتنی بر آنها به سرعت به تغییرات سیگنال تحریک الکتریکی پاسخ می دهند. (سرعت پاسخ دهی کمتر از 10 میکروثانیه) و لذا از آن ها می توان برای نمایش تصاویر متحرک که نیاز به نو شدن سریع تصویر دارند استفاده نمود.

4)     زاویه دید زیاد:

با توجه به خاصیت خود روشنایی و تولید نور در روی خود صفحه نمایش، زاویه دید در این نمایشگر ها بالا بوده و حتی تا زوایای دید نزدیک به 90 درجه کیفیت تصویر حفظ می شود (اغلب پهنای زاویه دید این نمایشگر ها را حدود 160 درجه بیان می کنند). شکل زیر پهنای دید این نمایشگر ها را در مقایسه با تکنولوژی های دیگر نمایش می دهد.

view-range

 

5)     ولتاژ کار کرد پایین (Low operating voltags) و مشخصه نرم لومینانس – ولتاژ

گفتیم که این نمایشگر ها با توجه به ضخامت کم لایه های مختلف نمایشگر، ولتاژ عملیاتی پایینی داشته و نیاز به ولتاژ زیادی برای کار کردن ندارند. علاوه بر این مشخصه های لومینانس و بازدهی توابع نرمی از ولتاژ اعمالی می باشند و با کنترل ولتاژ و با توجه به منحنی های نرم یاد شده، می توان مشخصه درخشندگی و بازدهی را در این نمایشگر ها کنترل کرد. نمونه هایی از منحنی های مشخصه لومینانس و بازدهی بر حسب ولتاژ اعمالی را در دو شکل پایین می توانیم ببینیم. آموزش تخصصی تعمیرات تلویزیون در شیراز

contrast-oled

 

محدوده ولتاژ عملکردی نیز در این دو شکل مشخص است. همانطوریکه می بینیم به ازای ولتاژ بیشتر از 8 ولت، پارامتر لومینانس به یک حالت اشباع می رسد و لذا بالاتر بردن ولتاژ تغذیه سلول از این مقدار توجیهی ندارد. علاوه بر این مشخصه راندمان، دارای مقدار بیشینه ای است که به ازای ولتاژ تغذیه کمتر 4 ولت اتفاق می افتد.

6)     کم مصرف بودن (Power efficiency):

با توجه به بی نیازی از منابع نور اضافی (منبع نور داخلی مانند آنچه در نمایشگر های کریستال مایع داریم) مصرف انرژی در این نمایشگر ها خیلی پایین است. این ویژگی باعث شده که این تکنولوژی برای مواردی مانند نمایشگر های قابل حمل (که با باتری کار می کنند) مناسب تر از تکنولوژی های رقیب باشد.

7)     درخشندگی بالا:

نازک بودن فوق العاده لایه نور زا اجازه استفاده از چندین لایه نور زا را در این تکنولوژی می دهد و به همین جهت درخشندگی در این نمایشگر ها بالاست. از طرف دیگر در این تکنولوژی نیازی به استفاده از شیشه برای نگهداری لایه نورزا در ساختار نمایشگر وجود ندارد و از آنجا که شیشه خود بخشی از نور را جذب می کرد با حذف عامل فوق، درخشندگی در این نمایشگرها بالا رفته است. در نمایشگر های کریستال مایع و نمایشگر های دیود های نورزا غیر آلی به این صفحات شیشه ای نیاز است.

8)     نسبت کنتراست بالا:

با توجهبه شباهت تکنولوژی تولید نور در روی صفحه نمایش، کنتراست این روش نیز مانند نمایشگر های لامپ اشعه کاتدی بالاست.

9)     قدرت تفکیک بالا:

ابعاد کوچک سلول ها در این تکنولوژی امکان دسترسی به قدرت تفکیک بالا را در آنها فراهم می کند.

10) ابعاد بزرگ نمایشگر:

تولید این نمایشگر ها در اصول ساده تر است و می توان نمایشگر های بزرگ به این روش تولید کرد. درواقع اساس این نمایشگر ها بر پلاستیک است که می توان آنرا در اندازه های بزرگ صفحه ای تولید نمود در حالیکه نمی توان تعداد زیادی کریستال لازم برای ساخت نمایشگر های بزرگ کریستال مایع را رشد داد.

 

تعمیرات انواع ال سی دی و ال ای دی شیراز

 

شماره تماس : 09171159489 - 09369460081 - 07132344147

 

آدرس : شـیراز - خیابـان ملاصـدرا - کوچـه 7 - ساختمان صبـا - طبقـه 2 - واحـد 5 

 

از معایب این نوع از نمایشگر ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1)     تجزیه سریع مولکول ها در اثر فرایند های شیمیایی ازجمله اکسیداسیون:

مواد آلی سازنده این نمایشگر ها بسیار حساس بوده و در اثر اکسیداسیون (اکسید شدن) تخریب می شوند. علاوه بر این قرار گرفتن در معرض هوا، آب و تشعشع ماوراء بنفش باعث تخریب سریع این مواد می شود. این نکات به طور خلاصه حساس بودن فرایند تولید و دقت در فرایند نگهداری پس از تولید را در این تکنولوژی نشان می دهند. البته اغلب این مسائل امروزه حل شده اند ولی به هرحال در کندی فرایند شکل گیری این تکنولوژی نقش داشته اند.

2)     طول عمر کم:

همانطوریکه دیدیم طول عمر لایه های نورزای آبی در این تکنولوژی کم است (برای خواندن مطالب مرتبط به پایین صفحه مراجعه کنید.) و بنابر این طول عمر این نمایشگرها چه در نمایشگرهایی که از سه عامل رنگ جداگانه استفاده می کنند و چه نمایشگر هایی که از عامل رنگ آبی و مواد شیفت دهنده رنگ استفاده می کنند پایین است. در حال حاضر با وجود اینکه طول عمر لایه های (فیلم های) نور زای قرمز و سبز قابل قبول بوده و در حدود 40000 ساعت است ولی طول عمر لایه نور زای آبی در حدود 1000 ساعت است که واضحا برای کاربرد های تجاری مناسب نیست.

3)     هزینه بالای تولید:

هزینه تولید در این نمایشگر ها هنوز بالاست.

4)     دمای گذردهی کم پلاستیک های به کار رفته در آنها:

همانطور که پیش از این بیان کردیم در ساختار این نمایشگر ها از مواد پلاستیکی استفاده می شود که به دلیل کم بودن دمای گذردهی (دمایی که در آن خاصیت گذردهی دارند) در بعضی از آن ها محدوده دمای عملیاتی نمایشگر کم می باشد.

5)     تناقض قابلیت انعطاف با دوام و هزینه تولید:

محققین برای ساخت لایه های نازک لازم (و طبعا قابل انعطاف) در قطعاتی که با ولتاژ های پایین 5 تا 10 ولت کار می کنند به مسائل و مشکلات زیادی برخورد کرده اند. در واقع لایه های دیود نورزا در این ضخامت های کم در معرض اتصال کوتاه های سوزنی و آلودگی های زیر لایه ناشی از گرد و غبار محیط قرار می گیرند. از طرف دیگر مواد مورد استفاده شکننده بوده و براحتی در معرض حمله مواد شیمیایی بکار رفته در فرایند الگودهی فتولیتوگرافی قرار می گیرند. به این ترتیب فرایند الگودهی به ناچار فرایندی با قدرت تفکیک پایین است. مثلا توصیف اتصالات بیرونی این قطعات طریق ماسک مشبک (Shodow mask) اغل در ترکیب با فرایند های پر هزینه فراوری خشک میسر است. امید است که در آینده با استفاده از فناوری های الگودهی نانو تکنولوژی وضعیت بهبود یابد.

 

علی رغم مشکلات ذکر شده در بالا پیش بینی می شود که این تکنولوژی در آینده ای نزدیک جای خود تکنولوژی غالب و حاکم بر بازار نمایشگرها یعنی کریستال مایع را بگیرد و یا حداقل سهم عمده ای از این بازار را به خود اختصاص دهد. با این وجود هم اکنون نیز سهم قابل توجهی از بازار در قالب دوربین های دیجیتال، گوشی های همراه و MP3 playerها در دست این تکنولوژی می باشد.

 

مطالب مرتبط:

-نمایشگرهای اُلِد (OLED)

-فیزیک نمایشگر های اُلِد (OLED)

-منابع نوری اُلِد (OLED)

-ساختار عملکردی نمایشگر های اُلِد (OLED)

پل های ارتباطی با ما

 راههای متفاوت برای تماس با ما :

شماره تماس : 0081 946 0936 - 07132344147 - 09171159489
ارسال تیکت از طریق منوی پشتیبانی 

هدف ما جلب رضایت شماست.

نماد اعتماد الکترونیکی