•  تلفن ثابت : 

  •   071-32344147

  •  Info@Fara-group.ir

  •   0917-115-9489

ویندوزفون چیست

ویندوزفون چیست و از کجا آمده

استیو بالمر 14 سال مدیریت کل مایکروسافت را بر عهده داشت، در این 14 سال مایکروسافت به موفقیت مالی فراوانی رسید، سری آفیس مایکروسافت موفقیت فراوانی داشت و ویندوز نیز همانند همیشه محبوب ترین بود و بین تمامی اقشار پخش شده بود. اما در این دوره مایکروسافت تنها توانست کسب درآمد کند و در برخی موارد به یک عقب مانده تبدیل شد، مشخصا در زمینه موبایل و سیستم عامل اینگونه است.

 مایکروسافت در حوالی سال 2004 میلادی شروع به کار روی پروژه فوتان کرد. فوتان پروژه ای بود که قصد داشت تا تلفن همراهی ویندوزی و محبوب خلق کند. پیش از این مایکروسافت سری Pocket PC را در اختیار داشت. محصولی که بر پایه Windows CE بنا شده بود و تلاش می کرد تا دیدی کاربردی تر به تلفن همراه داشته باشد.

 قرار بود این سیستم عامل برای موبایل ها عرضه شود و تحولی عظیم ایجاد کند. برنامه تحویل این برنامه اواخر سال 2007 بود، یعنی حدودا یک پروژه سه ساله که در پایان قرار بود محصولی عرضه شود که موبایل ها را بسیار کارآمدتر سازد و همچنین سهم مایکروسافت در زمینه تلفن همراه را بیشتر گسترش دهد. اما مطمئن هستم که هم اکنون حدس زده اید که هیچکدام این اتفاق ها طبق برنامه پیش نرفت. بله، تیم سازنده با سرعت یک حلزون وار روی این سیستم عامل کار کرد تا زمانی که استیو جابز در سال 2007 روی صحنه آمد و اولین نسل آیفون را معرفی کرد، اینجا دنیای تکنولوژی تغییر کرد.

دومین آپدیت اپل، ورود اندروید

 اپل در سال 2008 دومین نسخه از آیفون را عرضه کرد. محصولی بسیار کارآمدتر که پشتیبانی از 3G را نیز به همراه خود آورده بود. اواخر 2007 نیز گوگل اندروید را معرفی کرد. اندروید به گفته بالمر «تنها حرف های روی کاغذ» بود. به نظر بالمر اندروید اصلا یک سیستم عامل نبود و او بر این باور بود که سیستم ویندوز این شرکت که آن زمان روی کار بود موفق تر بود. اما دیر نگذشت که HTC Dream عرضه شد. اولین گوشی اندرویدی که توسط اپراتورها عرضه شد. زنگ خطر به صدا درآمد. همچنان زمان گذشت و اواخر 2008 استیو بالمر، تری مایرسون را مسئول ساخت یک سیستم عامل کامل برای گوشی ها کرد. بالمر کم کم داشت سرعقل می آمد که تمام مدت اشتباه می کرده است.

 البته اوضاع همچنان بر وفق مراد نبود، مایرسون و تیمش نیز با سرعتی بسیار پایین ویندوزفون را توسعه دادند. آن زمان ویندوز موبایل 6.5 در دسترس بود و این تنها چیزی بود که مایکروسافت در اختیار داشت. یک سیستم عامل که همچنان پایه ای قدیمی داشت و نتوانسته بود قول ها و برنامه های مایکروسافت را تحقق بخشد. بالمر بالاخره اعتراف کرد که ویندوز موبایل 6.5 آن چیزی نیست که شرکت قصد داشته عرضه کند و از کاربران خواست تا منتظر ویندوز موبایل 7 باشند. همچنان البته فروش ویندوز موبایلی ها مناسب بود و بالمر همیشه به این اشاره می کرد که مایکروسافت بیشتر از اپل فروش دارد و گوگل هم که روی نقشه تکنولوژیک دنیا دیده نمی شود. بله این حرف های دقیق این مرد است. او در عقل سلیم خود اعلام کرد که گوگل را کسی نخواهد دید، مگر تنها در سیلیکون ولی دیده شود.

 تیم ناکارآمد، برنامه های نامتمرکز

 مایکروسافت همزمان روی چند پروژه کار کرد. سری Pocket PCها که در بازار بودند و فروش می کردند، شرکت از طرفی باید این سری را مدیریت می کرد. همچنین مدت فراوانی بود شرکت قصد داشت تغییری در این سیستم عامل بدهد، تغییری که پس از تاخیر فراوانی به ویندوزفون 7 انجامید. اما این بین بالمر به سرش زد و پروژه صورتی (Pink) را استارت زد. پروژه ای که حتی آن نیز دو سال تا عرضه ناموفق به طول انجامید. پروژه سال 2008 آغاز شد و سال 2010 عرضه شد. هدف این پروژه عرضه محصولاتی بود که کاربران جوان را هدف قرار دهد و بیشتر روی شبکه های اجتماعی تمرکز داشت. در پایان دو گوشی KIN عرضه شدند که هر دو آنقدر فروشی بد داشتند که شرکت آن ها را از بازار خارج کرد. شکست این پروژه به قدری فجیع است که همیشه به عنوان یک پروژه ناموفق در یادها خواهند ماند.

 ویندوزفون 7، زیبا، نوآور اما همچنان ناکارآمد

 سال 2010 مایکروسافت در نمایشگاه MWC بارسلونا بالاخره سوگلی خودش را معرفی کرد. مایکروسافت سال های متوالی رو این محصول وقت گذاشته بود و تیم های مختلفی روی این سیستم کار کرده بودند و در آخر نیز با یک وقفه طولانی این سیستم عرضه شد. به هر صورت این محصول عرضه شد و از حق نگذریم که به شدت زیبا بود. مایکروسافت سیستمی خلق کرد که واقعا تازه بود، تمرکز فراوانی روی طراحی کاشی گونه این محصول گذاشته شده بود و تایپوگرافی نقش بزرگی در این سیستم عامل داشت. اساسا انگار این محصول کاملا از درون ذهن یک طراح خوش ذوق و نوین بیرون آمده بود. مایکروسافت به شدت به این سیستم عامل مطمئن بود، در دیدگان بالمر ویندوزفون 7 اساسا تمام رقبای خود را در زمان عرضه کشته بود، حتی این شرکت یک مراسم تدفین نمایشی نیز گرفته بود. افرادی که لباس هایی با لوگوی ویندوز پوشیده بودند در حال دفن یک آیفون اپل بودند.

 در نگاه اول ویندوزفون 7 به شدت کارآمد و خوش ساخت بود. سرعت سیستم مناسب بود و همه چیز سر جای خودش بود. اپلیکیشن ها به هم ارتباط داشتند و مایکروسافت قصد داشت تا سیستمی خلق کند که مردم برای امور مختلف نیازمند باز کردن اپلیکیشن های مختلف نباشند و تلاش شده بود تا همه چیز حدالامکان در یک جا پیاده شود. سر و صدای این سیستم نیز بسیار زیاد بود اما سه مشکل این میان وجود داشت. ابتدا که مایکروسافت عرضه سیستم را به شدت به تاخیر انداخت. به تاریخ شمسی مایکروسافت بهمن ماه سال 1388 این محصول را معرفی کرد اما عرضه آن به آبان ماه 1389 موکول شد. این تاخیر نه ماهه در آن زمان به شدت زیاد بود. چون اندروید و آی اواس هر روز در حال پیشرفت بودند و نه ماه تاخیر این میان فوق العاده زیاد است.

 دومین نکته این که کاربران ویندوزی پیشین از این آپدیت بهره مند نمی شدند. بله اگر شما خواستار ویندوزفون 7 بودید، باید دستگاه جدید تهیه می کردید و دستگاه قدیمی خود را آرشیو می کردید. این مشکلی بزرگ بود، چون مردم به مایکروسافت اعتماد کرده بودند و از او خواستار ویندوزفون 7 بودند اما مایکروسافت خیلی آرام به آن ها گفته بود که ببخشید، باید گوشی تازه خریداری کنید.

و سومین و بزرگ ترین مشکلی که همچنان گریبان گیر مایکروسافت و ویندوزفون است این بود که در نگاه اول این سیستم عامل به شدت کارآمد بود اما پس از مدتی استفاده متوجه می شدید که این سیستم از پس هیچ کاری برنمی آید و بدون وجود اپلیکیشن های کافی کاملا پوچ است! خب آیفون نیز در ابتدا کار زیادی انجام نمی داد اما آن مربوط به سال 2007 بود و آن اولین سری آیفون بود. مایکروسافت چندین سال بود که در بازار فعالیت داشت و همچنان چندین سال بود که قول محصولی قوی و همه کاره را به خریداران می داد. در چشم مردم این ضعفی بزرگ بود. همچنین شرکت های فراوانی دست به تولید محصولاتی برای این پلتفرم نزدند. مثلا سونی اریکسون هیچ وقت سمت ویندزفون 7 نیامد، گرچه پیش از این قول داده بود که با مایکروسافت همکاری داشته باشد.

 ردموند در خواب هفت پادشاه

اندرویدی ها در سیلیکون ولی و آی اواسی ها در کوپرتینو سخت مشغول کار بودند و در همین حین ردموند در خواب عمیق خود به سر می برد. گوگل و اپل هر دو پیش از معرفی ویندوزفون 7 دو محصولی تاریخی را معرفی کردند. گوگل سری نکسوس را معرفی کرد. HTC اولین سری نکسوس را تولید کرد و تاریخ را ساخت. تلفن همراهی 3.7 اینچی که برای زمان خودش به شدت نوآور و خلاق بود. در کوپرتینو اپلی ها به فکر بازسازی آینده بودند. آن ها آیپد را معرفی کردند. محصولی ده اینچی که به شدت زیبا و کارآمد بود و آیپد نام گرفت و صنعت تبلت ها را پایه گذاری کرد. بدین ترتیب رقبای مایکروسافت خط تولیدی از محصولات جذاب را داشتند که همین باعث می شد تا سیستم عاملشان هر روز پیشرفت کند. سامسونگ نیز در همان حوالی Galaxy S را معرفی کرد. تلفنی که امروزه به یکی از بزرگ ترین برندهای دنیا تبدیل شده است. اپل نیز آیفون و آیپد خود را داشت و توسعه دهندگان را هر روز بیشتر از دیروز به خود جذب می کرد. اوضاع هر روز برای مایکروسافت بدتر و بدتر می شد.

کمپانی در حال سوختن، به لطف بالمر

 کمپانی در حال سوختن همان نوکیایی که است که تبدیل به خاکستر خالص شد. نوکیا نیز مانند مایکروسافت در برزخ سیستم عاملش گیر کرده بود و رقبایش به سرعت در حال پیشرفت بودند. آن زمان نوکیا همچنان کمپانی بزرگی بود، اما جرقه های شکستش روشن شده بود. استفان الوپ اعلام کرد که نوکیا وارد فاز جدیدی خواهد شد و قصد دارد همکاری تمام جانبه با ویندزفون مایکروسافت داشته باشد. گرچه باز هم این دو شرکت متوجه زمان کم نشدند و تا پایان سال 2011 عرضه دو محصول ویندوزی را طول دادند.

 اکتبر 2011 بالاخره لومیا 800 و لومیا 710 توسط الوپ معرفی شد. یک نسخه ویندوزی شده از N9 که موفقیت خاصی نداشت. ظاهری به شدت جذاب و رنگارنگ به همراه یک صفحه نمایش 3.7 اینچی که خمیدگی بسیار ملایمی را در خود جای داده بود. سیستم عامل ویندوزفون 7.5 بود که نوکیا کمی تغییرات روی آن داده بود. اما مشکل بزرگ تر به وجود آمد. بالمر در مصاحبه هایش در مورد آیفون گفته بود که محصولی بسیار گران قیمت است و کسی آن را نخواهد خرید. حال الوپ لومیا 800 را با قیمت 450 پوند به بازار عرضه می کرد. بله درست حدس زدید، هیچکس سمت این گوشی نرفت! ویندزفون نه تنها در حال سوختن بود بلکه قصد داشت نوکیا را نیز با خود به آتش بکشد.

 ویندزفون 7.5 مدتی روی کار بود و نوکیا و دیگر شرکت ها در تلاش بودند تا مایکروسافت را پیروز میدان کنند، اما این اتفاق نیفتاد و مایکروسافت در خفا شروع به کار روی نسخه تازه ویندوز و ویندوزفون کرد.

 برنامه های تازه، ویندوز 10 موبایل

 دو سال اخیر سال های عجیبی برای مایکروسافت بود. محصولات و برنامه های این شرکت نشان از کم شدن سردرگمی دوران بالمر را می دهد. این شرکت ویندوزفون تازه را با نام ویندوز 10 موبایل عرضه کرد. پسوند فون از ویندوز حذف شد و شرکت برنامه خود را برای هماهنگی کامل ایکس باکس، ویندوز و ویندوزفون اعلام کرد. این برگ برنده مایکروسافت است، بستری غنی که کاربران تمامی امور خود را در این بستر هماهنگ انجام خواهند داد. توسعه دهندگان اینگونه می توانند برنامه های خود را بر روی یک بستر مشخص عرضه کنند و اینگونه سطح وسیع تری از کاربران را در پوشش خود داشته باشند. حتی چندی پیش تصویری منتشر شد از امکان اجرای استریم بازی Forza Horizon 3 رو لومیا 950 که به نوبه ی خود امری بسیار جذاب است.

 اما مشکلات ویندوز همچنان وجود دارند و حال آینده ای پیش روی مایکروسافت است که ممکن است دو مسیر کاملا متفاوت را برای ویندوز موبایل رقم بزند. ساتیا نادلا چندی پیش در مصاحبه ای اعلام کرد که تمرکز فراوانی روی ویندوز موبایل ندارد و این شرکت تنها تلاش می کند تا این سیستم را زنده نگه دارد چون بازگشت به دنیای موبایل از صفر بسیار سخت است. گرچه از آن سو امکان عرضه سرفس فون نیز وجود دارد. تلفن همراهی که بر پایه یک پردازنده لپ تاپ تولید شده و امکان هماهنگی بیشتر با ویندوز خواهد داشت.

 اما اگر این اتفاق نیز رخ دهد، بازهم مشکل عظیم کمبود اپلیکیشن ها وجود خواهد داشت. مایکروسافت نتوانسته توسعه دهندگان قوی را به سوی خود جذب کند. فروشگاه این شرکت همچنان خالی از اپلیکیشن های غنی است و اپلیکیشن های این فروشگاه نمی توانند کاربران را وادار به خرید گوشی های مایکروسافت کنند.

 کارآمدی ویندوزموبایل کاملا بهبود یافته و مشکلات پایه را نمی توان در این سیستم دید اما این بدین معنی نیست که هر از چندگاهی باگ های فراوانی مشاهده نشود. مثلا ممکن است یک روز از خواب بیدار شوید و وای فای شما روشن نشود و مجبور شوید که گوشی را ریست فکتوری کنید! همچنین براساس تجربه شخصی پشتیبانی مایکروسافت در این باره ضعیف است و یافتن پاسخ مشکلات در انجمن های ویندوزی بسیار سخت است.

پل های ارتباطی با ما

 راههای متفاوت برای تماس با ما :

شماره تماس : 0081 946 0936 - 07132344147 - 09171159489
ارسال تیکت از طریق منوی پشتیبانی 

هدف ما جلب رضایت شماست.

نماد اعتماد الکترونیکی